aki

het tij

aki is een opkomend, subliem jazzcollectief onder leiding van drumster Anke Verslype. Ze brengen atmosferische jazz met aan de basis ongecompliceerde, sobere melodieën waarvan de grenzen worden verlegd tijdens de improvisaties.

De kern van de groep bestaat naast Anke uit gitarist Willem Heylen, bassist Ruben De Maesschalck en harpiste Marjolein Vernimmen. Ze barsten van het talent en de ambitie en wonnen in de zomer van 2023 ‘Jong Jazztalent’, de prestigieuze wedstrijd van Gent Jazz die hen een plekje verzekerde op hun podium in 2024.

Op hun nieuwste album ‘het tij’ voegen ze niet alleen Joachim Badenhorst op klarinet maar ook Niels Van Heertum op euphonium toe. Met hun zessen zullen ze ook in Niel op het podium staan en zorgen ze voor een weergaloos en indringend optreden.

Want deze uitbreiding verrijkt nog meer het kleurenpalet van hun muziek en brengt een nieuwe diepte naar voren. Samen creëren ze een unieke klank die luisteraars meeneemt op een reis van warmte en melancholie, ergens tussen filmische landschappen, jazz en minimalisme.

Een uniek concert van straf, jong jazztalent dat je absoluut niet wil missen.

De organisatie van dit concert komt tot stand door een zeer fijne samenwerking tussen de cultuurhuizen uit de Rupelstreek: CC De Steiger Boom, Cultureel Centrum Aartselaar, cultuurdienst IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel en de Gam Rumst.

Prijzen

basisprijs:
€ 12
-26:
€ 10
seizoen 24|25 / Muziek

Locatie

Partners