#BeleefBoom-route brengt kunst naar het centrum / UPDATE

In december ging Boom van start met een nieuwe open kunstroute #BeleefBoom.

Isabelle Scheers plaatste haar eerste flamingo-graffiti in de Blauwstraat. Zij zorgde daarmee voor de start van een open kunstroute die tegelijk een Instagramproject wordt. Ideaal dus om bij te poseren en te delen met de hashtag #BeleefBoom.

Isabelle zal in de loop van de komende maanden nog 2 werken plaatsen, in de buurt van de Hoogstraat en de Blauwstraat. De onderhandelingen met de eigenaars van de panden zijn opgestart. We kunnen alvast verklappen dat je binnenkort, ergens in het centrum virtueel kan schommelen.

‘Met dit project wil het lokaal bestuur kunst presenteren in de openbare ruimte, kunstenaars ondersteunen en inzetten op meer beleving in het handelscentrum. De kunstwerken spreken tot de verbeelding en zetten aan tot actie, tot het fotograferen van zichzelf voor Instagram. Het project wil de inwoners in contact brengen met kunst en cultuur op een zeer eenvoudige en eigentijdse manier. Op die manier spreken we ook de jongere kunstliefhebbers aan', zegt Inge De Ridder, schepen van Cultuur.

Op langere termijn, wanneer we de route uitbreiden, willen we deze wandelaars ook loodsen naar ongekende plekken in de gemeente die refereren naar het Booms verleden van scheepvaart, steenbakkerijen, glaskunst of de brouwerij Lamot. De route kan ook aansluiten op het bestaande Yellow Brick Road.