Lokaal bestuur Boom lanceert nieuw festival: eerste editie Rupelrock op 2 juli 2022

Het lokaal bestuur van Boom werkt aan meer beleving in het handelscentrum. De voorbije maanden werden er al enkele kleine en grotere projecten uitgewerkt onder de noemer #beleefboom. En nu komt daar ook een festival op de Grote Markt bij.

Bedoeling is daarnaast ook om de Bomenaars met elkaar te verbinden op een laagdrempelig en dus gratis centrumfestival en na twee zware coronajaren feest te vieren.

Op 1 en 2 juli staat daarom de eerste editie van het gratis zomerfestival Rupelrock op het programma, de zomerse tegenhanger van Wintersfeer.  

Rupelrock past overigens in de #BeleefBoom-maand in juni waaronder ook de heruitgevonden Noeveren Brandt! valt en de nieuwe City Run op zaterdag 18 juni, voorafgegaan door de jaarlijkse dernykoers en de Bier- en Kaaifeesten.

Rupelrock start om 13.30u met een lokale touch: Loes van den heuvel zal het festival aftrappen. Zij werd vorig jaar nog vereeuwigd in een enorme muurschildering in Boom. De actrice en zangeres die haar kindertijd doorbracht in Boom mocht zeker niet ontbreken op het programma van Rupelrock. Zij brengt haar show ‘Luide liedjes met Loes’ samen met de ‘Eenzaam zonder jou band’. Met haar covers van Nederlandstalige danshits van onder andere Samantha, Rob De Nijs, Will Tura, Marva, Raymond Van het Groenenwoud zal zij de sfeer er ongetwijfeld inbrengen op de Grote Markt.

Ook de volgende band is uit de regionale klei geboren: de Rupelsoldaten. Zij brengen reggae en dancehall met Vlaams-Rupelse Lyrics om het volk in lichterlaaie te zetten. Met 15 jaar strijdervaring zijn ze een vaste waarde in de Rupelstreek. Ze zorgen ervoor dat iedereen is opgewarmd voor het meer internationale vervolg van het programma!

Want om 16.45u is het de beurt aan de Nederlandse rapper Jebroer. Hij brak in Nederland door in 2012, maar in België is hij vooral bekend sinds in 2017 jong en oud plots ‘Kind van de Duivel’ begon mee te zingen. Hij stond eerder al op het podium van Tomorrowland, maar dit jaar komt hij gewoon naar de Grote Markt van Boom!

The Juliets zorgen er daarna voor dat het feest blijft verder duren. Deze party band staat bekend als een onuitputbare explosie die het publiek weet te entertainen met de beste singalongs van gisteren en vandaag. Met powerwoman Aurélie en Boomse rockster Jonas in de voorste linie als zingende party-animals, brengt de band een tot-in-de-puntjes uitgewerkte rockshow die voor een aardverschuiving, keelpijn en een legendarische avond zorgt.

Om 20u mag iedereen komen meebrullen met de hits van Mama’s Jasje. Want geef toe, wie kan er ‘Zo ver weg’ en ‘Doe het licht maar uit’ van de eerste tot de laatste noot meezingen? Peter Van Laet klinkt nog altijd even strak als de dag van toen; de band staat dan ook niet voor niets in de top 100 van best verkochte Belgische artiesten.

Daarna is het de beurt aan de Engelse ABBA covergroep Abborn. Ze gaven sinds hun ontstaan in 1999 al meer dan 5000 concerten in meer dan 65 steden en brachten op die manier de magie van ABBA opnieuw tot leven. Met hun authentieke kostuums en perfecte choreografieën brengen je ze helemaal terug naar de sfeer van weleer.

Het feest afsluiten doen we in stijl met Radio Botanique. Zij staan garant voor sfeer, want stilstaan is onmogelijk met deze energieke DJ’s op het podium.

Mu-ZAK, HaFaBra en Resto à L’eau

Er zit zaterdag 2 juli ook muziek in de winkelstraten want daar kun je genieten van het mini-festival MU-ZAK – muziek in je winkeltas. Ook bij de lokale handelaars zorgen lokale artiesten voor een streepje muziek.

Op de Heldenplaats kan je dan weer tussen 14u en 18u komen luisteren naar HAFABRA: een combinatie van verschillende harmonieën en fanfares met de Rupelzonen, Sforzando, de Mercator Brass Band en de Sint-Jansvrinde. Daar start de nieuwe #BeleefBoom-happening overigens met de vierde editie van het culinaire Resto à L’eau, waarover later meer informatie over de deelnemende restaurants enzoverder. Ook daar is omstreeks 21.30u een muzikale en feestelijke verrassing voorzien.

Programmatie Rupel Rock

Grote Markt

13.30u - 14.30u: Loes van den Heuvel

15.15u - 16.15u: Rupelsoldaten

16.45u - 17.15u: Jebroer

18u - 19.15u: The Juliets

20u - 21.15u: Mama’s Jasje

22u - 23.15u: Abborn

23.30u - 1u: Radio Botanique

Heldenplaats

Tussen 14u en 18u: Koninklijke Harmonie De Rupelzonen, Koninklijke Harmonie Sforzando, Sint-Jansvrinde, Mercator Brass Band.

Mu-ZAK

Kleine podia, tussen 14u en 18u in de winkelstraten van het centrum