GEZOCHT: helpende handen

Cultuurcentrum De Steiger is een cultuur(t)huis met vele kamers en deuren. We willen een open huis zijn, met een diverse waaier aan culturele activiteiten in onze locaties - de Schouwburg, zaal ‘Robert Lombaerts’ in het Gemeentehuis en de culturele lokalen. Daarnaast organiseren we ook heel wat evenementen buiten de muren, in het handelscentrum en de Boomse wijken.

De werking van het cultuurcentrum draait op een aantal professionele krachten, maar kan niet zonder zijn fijne ploeg aan vrijwilligers; een diverse en vooral warme groep cultuurliefhebbers die het cultuurcentrum ondersteunen door heel wat taken op zich te nemen. 

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de volgende taken:

  • Bemannen van de bar in onze foyer
  • Scannen tickets bij voorstellingen in de schouwburg
  • Opbouw en afbraak evenementen (denk aan een openluchtvoorstelling, Wintersfeer, de jaarmarkt, …)
  • Ondersteuning opbouw expo’s
  • Permanentie bij expo’s en animaties
  • ....

Hoe gaat het in zijn werk?
Enkele keren per jaar doen we een oproep waarbij je je als vrijwilliger kandidaat kan stellen op enkele voorstellingen, evenementen en taken. Zo kan je deze tijdig in je agenda inplannen. Een week op voorhand ontvang je van ons een concrete werkplanning, zodat je altijd goed weet waar je je aan kan verwachten. Daarnaast versturen we geregeld een ad hoc oproep als we bijkomende hulp nodig hebben.

Wat verwachten we van jou?
Onze vrijwilligers zijn het uithangbord van ons cultuurcentrum. Als een echte ambassadeur vertegenwoordig je de waarden van de gemeente Boom en ons CC: teamspirit, vertrouwen, kwaliteit en ondernemingszin. Je bent vriendelijk tegen onze klanten en je mede-vrijwilligers. Als je je opgeeft voor een taak, kunnen we erop rekenen dat je deze zo goed mogelijk zal uitvoeren. 

Wat mag jij van ons verwachten?
Je wordt opgenomen in een warme ploeg medewerkers en vrijwilligers. We organiseren meerdere keren per jaar een samenkomst waarop we je in de bloemetjes zetten en een hapje en drankje aanbieden. Als organisatie proberen we ‘te doen wat we zeggen’: we communiceren tijdig en helder, en zijn steeds bereikbaar.

Daarnaast ontvang je van ons een vrijwilligersvergoeding van max. € 25 per dag, met een maximum jaarbedrag van € 1388,40.

Interesse? Stuur dan voor maandag 29 november een mailtje naar debbie.jacobs@boom.be met een korte voorstelling van wie je bent, en je motivatie waarom je graag deel wil uitmaken van onze vrijwilligersploeg. Wij contacteren je nadien voor een kort (telefonisch) gesprek.

We kijken er alvast naar uit je te ontmoeten!

Team CC De Steiger